DIMITROLOGY GR
Tips

Αλλαγή DNS Server Σε ZTE H1600 Router Cosmote Fiber / VDSL

Για να δούμε πως αλλάζουμε DNS Server στο νέο router ZTE H1600 από την Cosmote για τις γραμμές Fiber αλλά και VDSL σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορούμε να αλλάξουμε DNS Server από αυτούς που χρησιμοποιεί η Cosmote σε Google ή Cloudflare που κατά την γνώμη μου είναι οι πιό γρήγοροι. Με την αλλαγή κερδίζουμε σε ταχύτητα κατά την πλοήγηση στο δίκτυο, ξεμπλοκάρουμε συγκεκριμένα site αλλά και λύνουμε προβλήματα μιας και οι δύο παραπάνω είναι σαφώς πιο σταθεροί από τους DNS Servers της Cosmote.

Με την αλλαγή DNS στο H1600 έχουμε δυστυχώς μόνο δυνατότητα παραμετροποίησης στο ipv4. Όχι δηλαδή και στο ipv6 που ο πάροχος μας χρησιμοποιεί οπότε δεν έχουμε τέλειο αποτέλεσμα. Εάν σας ενδιαφέρει το 100% της αλλαγής η μόνιμη λύση είναι ένα VPN. Αυτό που προσωπικά προτείνω που θεωρώ ως το καλύτερο VPN για τα λεφτά του είναι το IVACY VPN που για μόλις λίγο παραπάνω από 1 ευρώ το μήνα σας δίνει 5 χρόνια απόλυτης online ασφάλειας, με ελληνικούς server και πάρα πολλές δυνατότητες. Επίσης μπορείτε να έχετε εώς 10 ταυτόχρονες συσκευές συνδεδεμένες οπότε μπορείτε και να το μοιραστείτε με κάποιον φίλο και ακόμη χαμηλότερη τιμή!

Οι custom DNS server:

  • Google: 8.8.8.8 και 8.8.4.4
  • Cloudflare: 1.1.1.1 και 1.0.0.1

Λίγα λόγια για τους DNS Servers.

Τι είναι οι DNS Servers

Το πρωτόκολλο “Domain Name System” (DNS Protocol) και οι αντίστοιχοι DNS Servers είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της λειτουργίας του Internet. Πρόκειται για τους servers οι οποίοι μεταφράζουν τις διευθύνσεις IP όπως π.χ. η http://173.194.77.104 σε διευθύνσεις με πραγματικές λέξεις http://www.google.com.

Πώς οι DNS Servers συμβάλλουν στο ταχύτερο Internet

Κάθε φορά που ζητάμε να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα, ο υπολογιστής μας επικοινωνεί με έναν DNS Server (η διαδικασία ονομάζεται DNS lookup). Οι περισσότερες πλέον ιστοσελίδες, περιέχουν πληροφορίες από πολλά διαφορετικά domains, θα χρειαστούν πολλαπλά DNS Lookups πριν καν αρχίσουν να φορτώνουν. Ο υπολογιστής μας, λοιπόν, εκτελεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες DNS Lookups την ημέρα. Αν όμως οι DNS Servers που χρησιμοποιούμε είναι απομακρυσμένοι, υπερφορτωμένοι ή απλά δεν είναι ενημερωμένοι, αυξάνεται η καθυστέρηση (latency) στην επικοινωνία, η οποία επιβραδύνει τη σύνδεσή μας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να έχουμε σημαντικά ταχύτερο Internet όσον αφορά την πλοήγηση απλά και μόνο επιλέγοντας καλύτερους DNS.

#ZTEH1600 #DNS #αλλαγήDNS

🔝 Εγγραφή / Subscribe: https://bit.ly/2R3tDj0

✅Το άλλο κάναλι μου στο YouTube – https://www.youtube.com/user/dimitrology

✅Το προσωπικό μου vlog – https://bit.ly/2CxnzLC

► Προτεινόμενα ασφαλή VPN:

Ivacy VPN https://dimitrology.com/recommends/ivacy/

IP Vanish https://dimitrology.com/recommends/ipvanish/

► My Setup: https://kit.co/dimitrology

► Contact Me:

Twitter – https://twitter.com/dimitrology

Facebook – https://www.facebook.com/dimitrologygr/

Instagram – https://www.instagram.com/dimitrology/

Reddit – https://www.reddit.com/r/dimitrology/

Website – https://dimitrology.com

Website GR – https://dimitrology.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *