DIMITROLOGY GR
SmartphoneTips

Μεταφορά του Google Authenticator σε νέο κινητό Android ή iOS

Επαλήθευση σε δύο βήματα Google Authenticator

Η επαλήθευση σε δύο βήματα με το Google Authenticator (2 Step verification) είναι πολύ σημαντική για την προστασία σας online. Με συνεχόμενες διαρροές βάσεων δεδομένων που περιέχουν πληροφορίες σύνδεσης, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που την προσφέρουν. Με αυτήν την προστασία, οποιοσδήποτε προσπαθεί να εισέλθει στο λογαριασμό σας θα χρειαστεί τόσο τον κωδικό πρόσβασης σας όσο και την κινητή συσκευή με την οποία αποστέλλονται οι κωδικοί αναγνώρισης για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Για να προστατεύσετε καλύτερα την ψηφιακή σας ζωή ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας Google Authenticator. Με λίγα λεπτά του χρόνου εγκατάστασης, ο λογαριασμός σας θα είναι πολύ πιο ασφαλής και με καθόλου ταλαιπωρία. Η εφαρμογή Authenticator της Google συνεργάζεται με τον Google λογαριασμό σας, καθώς και με τις περισσότερες άλλες υπηρεσίες. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS.

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Google Authenticator, ίσως να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει όταν θέλετε να αντικαταστήσετε ένα παλιό τηλέφωνο με ένα νέο. Ή ενδέχεται να έχετε τοποθετήσει εσφαλμένα τη συσκευή σας και θέλετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία ως προληπτικό μέτρο. Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε την εφαρμογή Google Authenticator σε μια νέα συσκευή ή να την απενεργοποιήσετε πλήρως.

Μεταφορά του Google Authenticator σε νέο κινητό Android ή iOS

Βήμα 1: Πρώτα θα θελήσετε να εγκαταστήσετε και να συνδεθείτε στην εφαρμογή Google Authenticator στη νέα συσκευή σας.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα επαλήθευσης σε δύο βήματα της Google χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο “Change Phone” στην ενότητα “Επαληθευτής”.

Η εναλλαγή του τηλεφώνου με το οποίο είναι συσχετισμένη η εφαρμογή Google Authenticator δεν θα ακυρώσει κανέναν από τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές και δεν απαιτεί κωδικούς ασφαλείας για την ολοκλήρωση της μετάβασης. Ωστόσο, θα καθιστούν άκυρους τους προσωρινούς κωδικούς στην παλιά σας συσκευή.

Βήμα 4: Επιλέξτε τον τύπο της συσκευής στην οποία μετακινείτε και στη συνέχεια, σαρώστε τον κώδικα QR χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο.

Βήμα 5: Τέλος, εισάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που εμφανίζεται στην οθόνη για να επαληθεύσετε τη συσκευή. Αυτό είναι ακριβώς όπως η διαδικασία σύνδεσης κατά τη χρήση επαλήθευσης σε δύο βήματα.

Προσοχή όμως! Προτού αφαιρέσετε τον έλεγχο ταυτότητας από την παλιά σας συσκευή, θυμηθείτε να μετακινήσετε τους άλλους λογαριασμούς σας που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε κάθε τοποθεσία ξεχωριστά και να σαρώσετε τον κώδικα QR με τη νέα συσκευή σας. Τέτοια παραδείγματα είναι χρηματοοικονομικές εφαρμογές (τράπεζες, Coinbase, κλπ.). Απλά αφαιρέστε την επαλήθευση σε δύο βήματα σε κάθε υπηρεσία / ιστοσελίδα και προσθέστε την αμέσως μετά σαρώνοντας τον κωδικό από την νέα συσκευή. Για να αφαιρέσετε ωστόσο την επαλήθευση σε δύο βήματα θα χρειαστείτε την παλιά σας συσκευή μιας και οι κωδικοί θα είναι ακόμη ενεργοί εκεί.

Για περισσότερα στην κατηγορία Smartphone πατήστε εδώ, για περισσότερα στην κατηγορία Tips επιλέξτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *