DIMITROLOGY GR
Νέα

ΝΙΚΗΣΑΜΕ!! Ακυρώθηκε το Παράνομο Τέλος Από ΕΛΤΑ και Τελωνείο

Ναι, νικήσαμε! Ακυρώθηκε το παράνομο τέλος από τα ΕΛΤΑ και το τελωνείο των 15 ευρώ για αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και 22 ευρώ! Μετά την μεγάλη κινητοποίηση που προκλήθηκε από όλη την τεχνολογική κοινότητα αλλά και απλούς καταναλωτές μιας και η κίνηση των ΕΛΤΑ συνιστά παρέμβαση στην τελωνειακή νομοθεσία, η ΑΑΔΕ αποφάσισε να παρέμβει και με εγκύκλιό της να ζητήσει από τα ΕΛΤΑ να ακυρώσουν την επιβολή του «Τέλους Εκτελωνισμού».

Συνεπώς, για αγορές εώς 22 ευρώ δεν θα έχουμε πρόσθετες χρεώσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση από τα ΕΛΤΑ:

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.

Πηγή: https://www.elta.gr/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/752/newsid1178/1840/–/language/el-GR/Default.aspx

Τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν προφανώς για να αντλήσουν έσοδα και να καλύψουν το ελλειμμα τους, να επιβάλουν το «Τέλος Εκτελωνισμού» των 15 ευρώ ανά πακέτο το οποίο προκαλεί μια απίστευτη στρέβλωση. Δηλαδή μια αγορά από το aliexpress, ebay, ή οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα τρίτης χώρας εκτός Ε.Ε., ενός αντικειμένου που κοστίζει 2, 5 10 και εώς 22 ευρώ, η οποία ήταν και είναι αφορολόγητη, με την απόφαση των ΕΛΤΑ θα πλήρωνε επιπλέον 15 ευρώ!

Φυσικά αυτό είναι εντελώς άδικο αλλά και συνιστά παρανομία μιας και παραβαίνει την κοινοτική νομοθεσία.

🔝 Εγγραφή / Subscribe: https://bit.ly/2R3tDj0

✅Το άλλο κάναλι μου στο YouTube – https://www.youtube.com/user/dimitrology

► My recommendations for 100% secure VPN are:

IP Vanish http://bit.ly/1PowS0r Private Internet Access http://bit.ly/2a2H5gW

► Android TV Box / Streaming devices:

Recommended TV Boxes: http://wp.me/p6WCol-mz

Recommended Remotes: http://bit.ly/2akQuTR

Best Value/Money Gamepad: http://bit.ly/2a0scxA

► My Setup: https://kit.co/dimitrology

► Contact Me:

Twitter – https://twitter.com/dimitrology

Facebook – https://www.facebook.com/dimitrology/

Instagram – https://www.instagram.com/dimitrology/

Reddit – https://www.reddit.com/r/dimitrology/

Email – [email protected]

Website – https://dimitrology.com

Website GR – https://dimitrology.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *