DIMITROLOGY GR
SmartphoneΝέα

Η Google μπλοκάρει τις συσκευές Huawei!

Η Google μπλοκάρει τις συσκευές Huawei από την πρόσβαση στο λειτουργικό του Android ενώ ταυτόχρονα οι μεγαλύτεροι προμηθευτές τσιπ και επεξεργαστών της τεχνολογίας σταμάτησαν κάθε είδους εμπορικής συνεργασίας με τον Κινέζικο κολοσσό. Εταιρείες όπως η Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom ανακοίνωσαν πως δεν θα προμηθεύουν πλέον την Huawei μέχρι… νεοτέρας.

Η αποκάλυψη πως η Google προχώρησε και αυτή σε αποκλεισμό της Huawei έκανε τον γύρο του κόσμου άμεσα και προκάλεσε πανικό σε εκατομμύρια χρήστες.

Μάλιστα, στον λογαρισμό της Android στο Twitter γράφτηκε το ακόλουθο μήνυμα για να ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα:

Ποιούς αφορά το μπλόκο

Από τον αποκλεισμό της Huawei στα Android οι συσκευές Huawei δεν θα έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές της Google όπως το Google Play Store, Google Maps και Gmail. Η απόφαση αφορά τις μελλοντικές συσκευές της εταιρείας και όχι τις ήδη σε κυκλοφορία συσκευές.

Ωστώσο δεν θα έχουν από τώρα πρόσβαση στις μελλοντικές ενημερώσεις ασφαλείας (security patch updates) παρά μόνο στην ανοιχτή έκδοση της Android γνωστή και ως AOSP.

Χωρίς δυνατότητα root

Το χειρότερο με τις συσκευές Huawei είναι πως εδώ και 2 χρόνια η Huawei αφαίρεσε την δυνατότητα πρόσβασης σε root από πλευράς χρήστη κάτι που σημαίνει πως δεν δίνεται η δυνατότητα σε χρήστες να τρέξουν κάποιο Custom ROM.

Η απάντηση της Huawei

Επίσημα η Huawei δεν έχει ακόμη απαντήσει. Γνωρίζουμε όμως πως εδώ και καιρό ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να καλύψει τις συσκευές της με την δική της τεχνολογία και στο hardware.

Ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας στο εμπορικό μέτωπο φαίνεται λοιπόν να οξύνεται και τα πρώτα θύματα δεν είναι άλλα από τους απλούς χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *