DIMITROLOGY GR
Android TV

Πως αλλάζω DNS Servers σε Android TV Τηλεοράσεις και Android Box και Android TV Stick

Πως μπορούμε να αλλάξουμε τους DNS Servers σε μια συσκευή Android TV όπως μια τηλεόραση, ένα μποξάκι (Mi Box) ή TV Stick (Mi TV Stick) με τους DNS Server της Google 8.8.8.8 – 8.8.4.4 ή της Cloudflare 1.1.1.1 – 1.0.0.1 εύκολα και γρήγορα.

Με την αλλαγή των DNS Servers αποκτούμε περισσότερη ταχύτητα στο ίντερνετ αλλά και αποφυγή διάφορων μπλόκων. Προσωπικά είναι μια παραμετροποίηση που την κάνω πάντοτε σε όλες τις συσκευές μου που συνδέονται στο δίκτυο για καλύτερη ταχύτητα.

Τι είναι οι DNS Servers

Το πρωτόκολλο “Domain Name System” (DNS Protocol) και οι αντίστοιχοι DNS Servers είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της λειτουργίας του Internet. Πρόκειται για τους servers οι οποίοι μεταφράζουν τις διευθύνσεις IP όπως π.χ. η http://173.194.77.104 σε διευθύνσεις με πραγματικές λέξεις http://www.google.com.

Πώς οι DNS Servers συμβάλλουν στο ταχύτερο Internet

Κάθε φορά που ζητάμε να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα, ο υπολογιστής μας επικοινωνεί με έναν DNS Server (η διαδικασία ονομάζεται DNS lookup). Οι περισσότερες πλέον ιστοσελίδες, περιέχουν πληροφορίες από πολλά διαφορετικά domains, θα χρειαστούν πολλαπλά DNS Lookups πριν καν αρχίσουν να φορτώνουν. Ο υπολογιστής μας, λοιπόν, εκτελεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες DNS Lookups την ημέρα. Αν όμως οι DNS Servers που χρησιμοποιούμε είναι απομακρυσμένοι, υπερφορτωμένοι ή απλά δεν είναι ενημερωμένοι, αυξάνεται η καθυστέρηση (latency) στην επικοινωνία, η οποία επιβραδύνει τη σύνδεσή μας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να έχουμε σημαντικά ταχύτερο Internet όσον αφορά την πλοήγηση απλά και μόνο επιλέγοντας καλύτερους DNS.

🔝 Εγγραφή / Subscribe: https://bit.ly/2R3tDj0

✅Το άλλο κάναλι μου στο YouTube – https://www.youtube.com/user/dimitrology

✅Το προσωπικό μου vlog – https://bit.ly/2CxnzLC

► Προτεινόμενα ασφαλή VPN:
Ivacy VPN https://dimitrology.com/recommends/ivacy
IP Vanish https://dimitrology.com/recommends/ipvanish

Δες επίσης


10 WEBSITES ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ – https://youtu.be/F_ppgRHxWTo
Προβλήματα ή Αποσυνδέσεις στο Ιντερνετ και πως να το φτιάξουμε – https://youtu.be/DKQGAa7DRkU

► My Setup: https://kit.co/dimitrology

► Contact Me:
Twitter – https://twitter.com/dimitrology
Facebook – https://www.facebook.com/dimitrologygr/
Instagram – https://www.instagram.com/dimitrology/
Reddit – https://www.reddit.com/r/dimitrology/
Email – [email protected]
Website – https://dimitrology.com
Website GR – https://dimitrology.gr

greek

Αυτό το βίντεο: Αλλαγή DNS Servers Σε Android TV Τηλεοράσεις / Android Box και Android TV Stick – https://youtu.be/gk2CWcbmSRw

2 σκέψεις σχετικά με το “Πως αλλάζω DNS Servers σε Android TV Τηλεοράσεις και Android Box και Android TV Stick

  • Καλημέρα σας . Έχω το Tv Box . Θέλω να κάνω επαναφορά Εργοστ. ρυθμίσεων λόγω του ότι δεν μπορώ να προσθέσω ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ( τις κατεβάζει αλλά δεν τρέχουν ). Προσπαθώ να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και με κανένα τρόπο που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρεία δεν κάνει , σταματάει σε ένα σημείο και δεν προχωρά. Μπορείτε να με βοηθήσετε ??
    Δηλαδή : Προσπάθησα να κατεβάσω το πρόγραμμα απο την σελίδα της κατασκ. εταιρείας , να συνδεθώ με καλώδιο ΤΙΠΟΤΑ , με usb τίποτε στο ίδιο σημείο σταματάει .

    Σχολιάστε
    • Για ποιό TV BOX μιλάμε; Και όταν λες Στέλιο πως τις κατεβάζει αλλά δεν τρέχουν, είναι εφαρμογές από το Google Play Store? Δώσε κάποιο παράδειγμα εφαρμογής και από που την κατέβασες.

      Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *