Πως αλλάζω DNS Servers σε Android TV Τηλεοράσεις και Android Box και Android TV Stick

Πως μπορούμε να αλλάξουμε τους DNS Servers σε μια συσκευή Android TV όπως μια τηλεόραση, ένα μποξάκι (Mi Box) ή TV Stick (Mi TV Stick) με τους DNS Server της Google 8.8.8.8 – 8.8.4.4 ή της Cloudflare 1.1.1.1 – 1.0.0.1 εύκολα και γρήγορα.

Με την αλλαγή των DNS Servers αποκτούμε περισσότερη ταχύτητα στο ίντερνετ αλλά και αποφυγή διάφορων μπλόκων. Προσωπικά είναι μια παραμετροποίηση που την κάνω πάντοτε σε όλες τις συσκευές μου που συνδέονται στο δίκτυο για καλύτερη ταχύτητα.

Τι είναι οι DNS Servers

Το πρωτόκολλο “Domain Name System” (DNS Protocol) και οι αντίστοιχοι DNS Servers είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της λειτουργίας του Internet. Πρόκειται για τους servers οι οποίοι μεταφράζουν τις διευθύνσεις IP όπως π.χ. η http://173.194.77.104 σε διευθύνσεις με πραγματικές λέξεις http://www.google.com.

Πώς οι DNS Servers συμβάλλουν στο ταχύτερο Internet

Κάθε φορά που ζητάμε να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα, ο υπολογιστής μας επικοινωνεί με έναν DNS Server (η διαδικασία ονομάζεται DNS lookup). Οι περισσότερες πλέον ιστοσελίδες, περιέχουν πληροφορίες από πολλά διαφορετικά domains, θα χρειαστούν πολλαπλά DNS Lookups πριν καν αρχίσουν να φορτώνουν. Ο υπολογιστής μας, λοιπόν, εκτελεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες DNS Lookups την ημέρα. Αν όμως οι DNS Servers που χρησιμοποιούμε είναι απομακρυσμένοι, υπερφορτωμένοι ή απλά δεν είναι ενημερωμένοι, αυξάνεται η καθυστέρηση (latency) στην επικοινωνία, η οποία επιβραδύνει τη σύνδεσή μας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να έχουμε σημαντικά ταχύτερο Internet όσον αφορά την πλοήγηση απλά και μόνο επιλέγοντας καλύτερους DNS.

🔝 Εγγραφή / Subscribe: https://bit.ly/2R3tDj0

✅Το άλλο κάναλι μου στο YouTube – https://www.youtube.com/user/dimitrology

✅Το προσωπικό μου vlog – https://bit.ly/2CxnzLC

► Προτεινόμενα ασφαλή VPN:
Ivacy VPN https://dimitrology.com/recommends/ivacy
IP Vanish https://dimitrology.com/recommends/ipvanish

Δες επίσης


10 WEBSITES ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ – https://youtu.be/F_ppgRHxWTo
Προβλήματα ή Αποσυνδέσεις στο Ιντερνετ και πως να το φτιάξουμε – https://youtu.be/DKQGAa7DRkU

► My Setup: https://kit.co/dimitrology

► Contact Me:
Twitter – https://twitter.com/dimitrology
Facebook – https://www.facebook.com/dimitrologygr/
Instagram – https://www.instagram.com/dimitrology/
Reddit – https://www.reddit.com/r/dimitrology/
Email – [email protected]
Website – https://dimitrology.com
Website GR – https://dimitrology.gr

greek

Αυτό το βίντεο: Αλλαγή DNS Servers Σε Android TV Τηλεοράσεις / Android Box και Android TV Stick – https://youtu.be/gk2CWcbmSRw

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: